Onderhoud, dat is echt nodig.

Onderhoud van de rails

Onderhoud van de locomotieven

 

Onderhoud van de rails.

.                 Blijf plezier houden van het rijden                        .

Marklin-Z is een klein formaat spoorbaan. Hierdoor zijn de locs niet zo zwaar als bij spoor HO en hebben de locs weinig as-druk op de rails. Ook hebben de loks geen slipbanden op de aangedreven assen. Om  een goed  werkende  spoorbaan te behouden is er dus wel wat onderhoud nodig. Een vuile baan geeft de stroom slecht door aan de loc, er komt als het ware een weerstand tussen de rails en de wielen van de loc. De vuiligheid moet weg en dat kunnen we op de juiste manier doen of op een geheel foute manier.

DIT IS HEEL FOUT!

Met schuurpapier of het bekende schuurblokje de rails schoonmaken is niet een beetje fout maar hartstikke fout. Je maakt de rails niet schoon maar je ruwt de rail op. In de  ruwigheid gaat veel sneller vuil plaatsnemen. Het resultaat op ten duur is nihil, de trein loopt weer hottend en stotterend. De rail moet glad zijn want daar blijft het vuil niet inzitten maar opzitten.  Om nu  weer  een goed rijdende baan te krijgen zal de rails vervangen moeten worden (zonde, duur en niet nodig). Gebruik ook nooit wondermiddelen die op de rails gesmeerd moeten worden. Dit geeft een filmlaag op de rails wat na een korte tijd ook weer nadelig is. En neem nu bv transpiratievocht van uw vingers, dit is ook een grote vijand voor goed geleidende rails. Dus raak zo min mogelijk met uw vingers de rails aan.

Gebruik nooit schuurpapier.

Hoe maken we de rails dan schoon?

Nemen we een lapje en we wrijven dat over de rails dan komt er op dat lapje een spoor van twee zwarte vegen. Dit is de vuiligheid die op de rails aanwezig is en dat moet eraf. Nu moeten we dus een middel gebruiken wat de vuiligheid makkelijk van de rails afhaalt maar wat geen vettigheid of andere aanslag achter laat. Dit middel is er en bij iedere supermarkt te koop. Het middel heet wasbenzine. Wasbenzine heeft een goed reinigende werking en lost verder volledig op zonder dat er wat op de rails achter blijft.

Is de rails lange tijd niet, of zelfs nog nooit, schoon gemaakt dan kan het schoonmaken wat meer tijd in beslag nemen. Meerdere malen achtereen moet de rails gereinigd worden. Is alles weer op orde dan moet zo nu en dan het spoor gereinigd worden. U zult zien dat U met schone rails meer plezier aan dit klein formaat spoorbaan beleefd (en ik spreek uit ervaring).

      Gebruik een lapje en wasbenzine!

Om de rails continue schoon te houden kunt U in uw goederentrein een reinigingswagen opnemen. Deze houdt met een speciaal reinigingsblokje de rails schoon. Is het blokje zelf smerig, stop het dan in een waszakje en was het schoon met andere smerige was in de wasmachine. (top)

 

Onderhoud van de locomotieven.

Marklin-Z is een klein formaat spoorbaan. Hierdoor zijn de locs niet zo zwaar als bij spoor HO. Ook hebben de locs geen slipbanden op de aangedreven assen. Om  een goed  werkende  spoorbaan te behouden is er dus wel wat onderhoud nodig. Een vuile baan geeft de stroom slecht door aan de loc. Er komt als het ware een weerstand tussen de rails en de wielen van de loc.

Als voorbeeld nemen we de loc met catalogusnummer 8800. Dit is de BR89 en is een stoomloc met vaste tender. Dit is  een klein  locje  dus  laag van gewicht.  Om  het  gewicht te verhogen is de kap van metaal. Alle assen zijn aangedreven door middel van tandwieletjes. Dit is de loc die vaak in startsets toegepast wordt.

 

 

 

 

Op naast staande foto staan de tandwieletjes van de loc. Normaal zit er nog een plaat onderlangs die de tandwieletjes op de plaats houden maar voor de duidelijkheid is deze weggelaten. Rechts van de tandwieletjes is nog net het wormwiel van de motor te zien. Deze tandwieletjes moeten zo nu en dan wat olie. Niet te veel en niet te weinig. Gebruik Marklin olie of olie van dezelfde dikte.

 

 

 

 

Een ander probleem kunnen de koolborstels zijn. De koolborstels geven de stroom door van de wielen naar de rotor van de motor. Als de koolborstels te klein zijn, of op zijn, dan functioneerd de stroomoverdracht niet goed. Met  name  de  contactdruk  en      oppervlakte is van belang. Ook  kun  je   tijdens het wisselen van de koolborstel met een wattenstaafje en wasbenzine de rotor schoon maken (koperen raakgedeelte).

 

 

 

Nu kun je ook pluisjes en eventuele andere vervuiling weghalen. Gebruik hiervoor het juiste gereedschap en neem er vooral de tijd voor. Voor het schoonmaken van aanslag of olieresten wordt wasbenzine gebruikt. Wasbenzine verdampt en laat geen aanslag achter zoals andere reinigingsmiddelen wel kunnen doen.

 

 

 

.        Nu moet de locomotief weer goed rijden, maar zo niet, wat dan!           .

Tsja als de locomotief nog niet goed wil rijden dan moeten er zwaardere maatregelen genomen worden. Is de loc al vrij oud dan kan het zijn dat in de draaidelen vervuiling zit of dat de assen te zwaar lopen. Met andere woorden de loc moet in bad. Niet in bad met warm water en zeep maar in een wasbenzine bad.

Daar ligt de locomotief, zover als mogelijk uit elkaar gehaald. We zien als we de loc demonteren dat de lagering van de wiel- en tandwielassen gedeeld zijn. Dat vereenvoudigd het schoonmaken.

Bij de grotere broers in de HO-schaal zijn het vaak bussen zodat de wielen niet gedemonteerd kunnen worden. Ook voor deze HO-schaal, en voor de N-schaal, is deze methode te gebruiken. Ook kan het zijn dat bij de Z-loks bij de aandrijving en tandwielen stofpluisjes zitten, deze kunnen nu weggenomen worden. De loc behoeft dan niet verder uitelkaar genomen te worden.

In een klein bakje is wasbenzine gegoten (denk om  je kinderen).   Alle   onderdelen zijn in de wasbenzine gedompelt en blijven zo een nacht liggen. Deze tijd moet voldoende zijn om alle vuil en aanslag los te weken. Is de lok echt smerig dan krijgt de wasbenzine wel een zwartere kleur.

Na deze periode de loc inelkaar zetten en een paar druppeltjes olie op de draaiende delen.

Wil de loc na deze aktie nog niet goed rijden dan moet gezocht worden in de stator of rotor van de motor. Ook mechanische slijtage kan dan een oorzaak zijn.

Oordeel zelf en neem een wijs besluit.

Denk erom dat niet elke onderdeel straffeloos in wasbenzine gedompelt kan worden. Dit is geheel voor eigen risico.

(top)