LGB  Tuinbaan  Foto's in de sneeuw.

Dan is het 17 december 2009, de sneeuw komt met bakken uit de lucht. Wij hopen op een witte kerst, wat wij niet wisten dat het zelfs op 1 februari nog wit was.

Het ingesneeuwde dorp in de avonduren. De bewoners links zijn nog niet naar bed, naar buiten kunne zei ook niet want alles is ingesneeuwd.

Deze foto is gemaakt op de avond van 17 december.

       

         Het is niet druk bij de Kolonialwaren, het kan ook niet anders

         want de deur is ingesneeuwd

 

 

 

 

Men vraagt wel eens: laat je nu alles buiten staan?

Antwoord: De treinen zelf staan binnen en het is immers een buitenbaan dus het moet er tegen kunnen. De rails, huisjes, poppetjes en alle andere scenery blijft gewoon buiten staan.

 

 

  De VW-draisine bus van Brekina is tot hier gekomen. Ook hier nekt de sneeuw de bestuurder.

 

        De VW-kever is ingesneeuwd, die komt vandaag niet van de plaats.

 

 

 

 

Dat de auto's bij ons ingesneeuwd waren, daarvoor moeten wij lange tijd terug. De winter waarbij dit voorgekomen kan zijn was welicht de winter van febr. 1979. Toen lag er meters sneeuw in het land.

De Stainz doet het dorp aan, passagiers zijn er niet (3-jan.-2010).

 

 

 

 

 

 

    De familie Pen in't Veld zeurt niet over de sneeuw, meneer rookt de pijp, de wijn wordt gekeurd en al het andere speelt zich in de sneeuw af. Dat de kachel moet branden bewijzen de beide houtakkers. Het hout ligt onder een dikke laag sneeuw maar dat deert de beide mannen  niet. Ook zullen zei wel lopend naar huis moeten want de fiets is ingesneeuwd.

De winkelier is ook even buiten. Veel klanten zullen er wel niet komen, ook al zal de stoep schoon zijn geveegd. Dat het bier koel blijft geloven wij wel (of zijn het lege kratjes).

 

 

 

 

 

 

Op het station wordt druk geveegd. We zien dat de postbode een superkerel is, met zulk weer toch even de post bezorgen. Er zijn zelfs twee passagiers, die kunnen ook wel weer naar huis gaan want de trein rijdt niet.

 

 

 

 

 

 

 

Het is inmiddels 31 januari 2010, aan de daken is te zien dat de dooi is ingezet. Mevrouw Pen in't Veld staat nog steeds buiten van het winterse weer te genieten.

 

 

 

 

 

 

 

Waren we bijna Bambi vergeten. Het is een beetje onnatuurlijk want reeen en herten zullen nooit zo dicht bij de huizen komen om zich een beetje warm te houden. Bambi is en blijft een apart geval.

 

31-jan.-2010

 

De winter geeft mooie plaatjes, vooral als de sneeuw vers gevallen is. Op deze winterfoto's zijn weinig treinen te zien, maar moet dat altijd. Wel zien we nu hoe de scenery de winter overleefd en toch de meest vreemde situaties weergeeft. Wie zit er nu buiten in de winter, wie gaat houthakken onder de sneeuw, zelfs Nicole Sleutelbrei zat nog op de wc, brr wat koud. Nu vraagt U zich af: wie is Nicole Sleutelbrei? kijk maar bij de foto's van Baan-1 2009 dan komt U haar vanzelf tegen.

Bedankt voor het kijken naar mijn winterbeelden.