LENZ-Digitaal LAN/USB adapter 23151onder windows 8.1  (terug)

Daar zit je dan, een ÚÚnmalig gebruikte LAN-USB adapter en een iets later aangeschafte hagelnieuwe PC met windows 8.1. Geen probleem zou je denken, gewoon de software opnieuw installeren en het draait weer. Zo gezegd zo gedaan echter de communicatie met de apater bleef uit. Dan maar even verder proberen echter de softwaredriver blijft buiten werking. Teleurgesteld zet je de apparaten weer uit en je trekt de conclusie dat je een windows 8.1 driver voor de adapter moet opsnorren. Op de site van Lenz gezocht maar niets te vinden. verder gezocht maar tevergeefs. De vraag is voorgelegd aan de importeur van lenz en binnen een dag heb ik een reactie terug gehad. De vraag is aan Lenz doorgestuurd en ik krijg bericht als Lenz hier op reageert.

Na enkele dagen begint het toch te kriebelen, je wilt de adapter toch aan de praat krijgen. Je bedenkt dat er vast meerdere Lenz-gebruikers zijn die met dit probleem zitten en je hoopt dat er iemand tussen zit die heel slim is geweest en dit voor elkaar heeft gekregen.  Inderdaad is dit het geval en met de aanwijzingen die ik gevonden heb is het gelukt om de adpater aan de praat te krijgen. Om niet te vergeten heb ik er maar een handleiding van gemaakt en hier geplaatst. De eigenlijke clou is dat je de 'stuurprogrammahandtekening bekrachtigen' moet uitschakelen en dat heeft wel enkele wetenswaardigheden tot zich.

LET WEL: Op mijn win 8.1 computer (vaste) is deze methodiek gelukt, op mijn laptop met win 8 is het niet gelukt (jammer). Op mijn laptop werk ik met de netwerkkabel en dat werkt goed.

Nog even de afbeelding van de betreffende adapter.

 

Interface USB/Ethernet

Handleiding    LAN/USB adapter

Download van Lenz-site:

Software CV-editor en rijregelaar

 

art.nr. 23151, 1 stuks

 

Het uitschakelen van de 'stuurprogrammahandtekening bekrachtigen'.

1. Open 'Instellingen' (eerst met de muis rechts bovenin totdat dit menu komt).

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Vervolgens het menu 'PC-instellingen'.

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Selecteer 'Bijwerken en herstellen'.

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Bij 'Systeemherstel' druk op de knop 'Nu opnieuw opstarten' bij 'Geavanceerd opstartopties'.

 

 

 

 

 

 

 

 

De computer start nu opnieuw op.

5. Bij het volgende scherm de knop 'Probleem oplossen' indrukken.

6. Bij probleem oplossen de optie 'Geavanceerd opties' kiezen.

7. In geavanceerde opties 'Opstartinstellingen' kiezen.

8. Bij opstartinstellingen de computer wederom 'opnieuw opstarten'.

De computer start nu opnieuw op.

9. Het blauwe scherm Opstartinstellingen verschijnt, kies in dit scherm 7. Afdwingen van stuurprogrammahandtekening uitschakelen. Deze wordt gekozen door op het toetsenbord het cijfer 7 te kiezen.

De computer start nu opnieuw op.

Het 'stuurprogrammahandtekening uitschakelen' blijft uitgeschakeld totdat de computer opnieuw opgestart wordt.

Nu kan de software van de LAN/USB adapter ge´nstalleerd of het stuurprogramma bijgewerkt worden.

Na deze handeling werkte bij mij de LAN/USB adapter, dus een driver voor win8.1 was niet direct nodig. Ik heb bij de Li-USB adapter het stuurprogramma bijgewerkt, de software was dus al ge´nstalleerd.

(terug)

www.ab-treinen.nl