iTrain Leerprojecten.

Met een aantal leerprojecten is iTrain onder de knie gekomen. Niet dat je dan alles weet maar het begin is er. Het zijn een paar simpele baantjes die op de vloer uitgelegd zijn. De koppeling met de computer is met de interface(plank) gemaakt. Stap voor stap werden de baantjes wat uitgebreider.

Voor meer informatie verwijs ik naar de handleiding van Itrain. Deze komt mee als U iTrain download vanaf de site van iTrain. Ook is er een forum van iTrain gebruikers.

Baan 01. Pendeltraject.

Een rechtuit-rechtaan traject, bestaande uit drie blokken. De seinen zijn er om de blokken visueel te scheiden en om de status aan te geven. De lok ging van het onderste blok naar het dwarsblok, wachte daar eventjes en ging weer terug. Op de terugweg wachte de lok nog eventjes in het middelste blok. Terug op het onderste blok was er weer een kleine pauze en het riedeltje herhaald zich.

De seinen geven goed het beeld weer wat er gaat gebeuren.

 

 

 

 iTrain bestand baan-1.

 

 

Baan 02. Pendeltraject met opstelsporen.

De basis is het zelfde traject als 1, nu zijn er 2 opstelsporen bij gemaakt. Ook hier zijn de seinen toegepast om de blokken visueel te scheiden. De lok gaat van 'BaanZ' naar 'Raam', vervolgens naar 'Stoel', dan naar 'Bureau' om dan naar 'Vloer' te gaan. Van 'Vloer' gaat de lok weer terug naar 'BaanZ', wat weer de start is voor de volgende run.

 

 

 

 

 iTrain bestand baan-2.

 

 

Baan 03. Ovaal met zijspoor.

Een gewoon ovaaltje met een zijspoor, de trein stopt na enkele rondjes op het hoofdspoor.

 

 iTrain bestand baan-3.

 

 

Baan 04. Ovaal met twee opstelsporen.

Een ovaal met twee opstelsporen waarop met één of twee loks gereden kan worden.

1 lok: lok rijdt een paar rondjes en stopt op het zijspoor, vervolgens gaat hij naar het binnenspoor en gaat daarna weer een paar rondjes rijden.

2 loks. 1 lok rijdt rondjes en stopt om de twee rondjes op het hoofdspoor. Lok2 pendelt tussen het binnenspoor en het zijspoor. Om va het binnenspoor naar het zijspoor te komen gaat de lok via het traject, de terugweg gaat via het hoofdspoor. Het traject is als één richting gedefinieerd.

iTrain bestand baan-4.

 

Baan 05. Ovaal met drie opstelsporen.

Dit is het zelfde ovaal als baan-4 echter bij het traject is een stopspoor geplaatst. Er wordt gereden met twee loks met daarbij de enige uitbreiding is dat de lok die rondjes rijdt na het stoppen op het hoofdspoor vervolgens stopt op het stopspoor.

 iTrain bestand baan-5.

 

 

Locomotiefgrid.

Bij het beschikbaar hebben van twee schermen is het leuke van iTrain (4) dat op het ene scherm het traject is afgebeeld en op het tweede scherm alle loks. Je moet wel bij 'Toon' de 'Lokgrid' openen.