Module-2

Module 2 is het stuk vanaf het brugdeel tot aan de bocht.

Sporenplan  Houten frame  Bergwanden  Afwerking

Sporenplan.

De hartafstand tussen het hoofdspoor en het inhaalspoor is breder gemaakt om meer ruimte tussen deze sporen te krijgen waardoor het plaatsen en afhalen van de treinen makkelijker gaat. Ook zien wij dat er een overgangsrail 24951 geplaatst is op het einde van het hoofdspoor. Hierdoor krijgen wij een mooi recht eindstuk, op gelijke hoogte als het opstelspoor, zonder dat er gezaagd behoeft te worden. De lipjes e.d. worden wel weggeslepen voor een vlak uiteinde.  (top)

Houten frame.

Het frame op zich is te vergelijken met het frame van module-1. 12mm MDF is de basis van het geheel. Alle delen zijn met gelijmd gemonteerd. Op de binnenkant van de poten zien we de lijmresten nog zitten maar dit verdwijnt met het plaatsen van de isolatiedelen voor de wanden. De stootrand rechtsvoor stopt halferwege omdat op de linkerkant alleen maar scenery komt. Op het eind van de stootrand komt de transformator maar rechts de bediening van alle modules. Mooier was geweest door de stootrand door te laten lopen, wellicht komt dit nog.

(top)

Bergwand.

Het houtenframe is opgevuld met dakisolatie om zo een ondergrond te krijgen voor de bergwanden. De foto's zijn nog van de M-rail uitvoering, daar het hier om de scenery gaat moeten wij dat maar voor lief nemen.

Aan de rechterkant komt een meertje, een strand en een stukje weiland.

 

Met montagekit zijn de vormen op de ondergrong geplakt. Naderhand zijn met een mesje de scherpe hoeken weggehaald. Alvorens te gaan gipsen is de module elektrisch klaar gemaakt. De draden zijn in en kabelgoot weggewerkt.

 

 

(top)

 

 

 

Afwerking.

Het geheel is in het gips gezet om vervolgens met verf grijs gekleurd te worden. Onder het gras is eerst groene verf aangebracht en terwijl deze nog nat is, is het gras aangebracht. Onder het strand was eerst grijze verf gebruikt maar dat kleurt het zand donker. Onder het zand is nu gele verf gebruikt. Het zand is afkomstig van een militair oefenterrein in de buurt (het strand was te ver om wat te halen).

Wat valt op: Wit-zwarte koeien in de bergen, behoren deze niet bruin te zijn? Een nudistenstrand bij een bergmeer, zal het water niet te koud zijn?

(top)