Faller Car System - Toebehoren.   ab-treinen.nl

Rijdraad en baanafwerking..

161670 Rijdraad 10m

 

 

 

 

Magneetband (MB - Conrad 404238-89)

Lengte 1000mm.

Inbouwdiepte 1mm

Inbouwbreedte 3mm

 

161669 Groevenfrees

Om een groef te maken voor het rijdraad 161670.

 

180500 Modelleerpasta 500gr

Een zelfklevend modelleermateriaal, dat volkomen onproblematisch te verwerken is. Bijzonder geschikt voor de stratenbouw bij het FALLER Car Systeem.

 

180506 Wegdekverf 250ml

voor een realistische uitbeelding van rijwegen. Bijzonder geschikt voor de wegenbouw bij het FALLER Car System. Ook voor de inkleuring bij de rotsbouw geschikt of om foutjes in hardschuimplaten te verdoezelen.

 

 

 

 

 

Stopplaatsen, afslag, verkeerslichten, radarcontrole, spoorwegovergang.

161675 Stopplaatsmagneet voor kortstondig stoppen.

Deze magneet maakt, door er spanning op te zetten, het reedcontact in de auto open waardoor deze stopt. Als de auto boven de stopmagneet komt stopt deze. Door de spanning van de magneet te halen gaat de auto weer verder. Door de lichtere uitvoering van de magneet is deze geschikt voor kortere stoptijden. De aansluitspanning is 12-22V gelijkspanning.

 

161674 Stopplaatsmagneet voor langdurig stoppen.

Deze unit is voorzien van een parmanente magneet, hierdoor kan de auto onbeperkt blijven staan. Door spanning op de spoel te zetten wordt het magnetisch veld geneutraliseerd, het voertuig vertrekt. Deze magneet heeft een stroomgebruik van 330mA bij een aansluitspanning van ~16V (wisselspanning), deze mag maximaal 15 sec. op de spoel blijven staan.

 

161677 Afslaan van de auto.

Moet de auto een afslag nemen of moet de bus naar de bushalte dan kan het voertuig met behulp van dit apparaat een afslag nemen. Deze "wissel" wordt in het wegdek gemaakt en zorgt voor de afbuiging van de rijdraad. De afbuigmodule werkt op een spanning van 12-16V (gelijk- of wisselspanning). Bij langdurig omschakelen is het aan te raden om een weerstand van 47Ohm/1Watt in serie te plaatsen om warmte ontwikkeling in de spoel te voorkomen.

 

 

 

 

161655 Verkeerslichten 2 stuks

 

162056 verkeerslichten.

voorbereid voor aansluiting aan de Traffic Light Control (art. 161654). 16 V wisselspanning

 

 

 

 

161673 Bouwplaats.

Een bouwplaatssituatie op het complex is iets heel bijzonders. Met deze set kan zonder problemen een bouwplaats ingericht worden. De schakeling zorgt ervoor, dat de tegenliggers zonder problemen een wegversmalling kunnen passeren. De verkeerslichten springen afwisselend op groen en de besturing geeft dienovereenkomstig de aangesloten stopplaatsen vrij. De besturing voor de loop- c.q. knipperlichten kan ook onafhankelijk worden gebruikt.

 

 

 

161666 Radarcontrole

De radarcontrole is voorzien van een fel oplichtende LED, die via een bijgevoegde sensor wordt geactiveerd. Deze wordt in de weg of – indien er geen Car Systeem wordt gebruikt – in de rails ingebouwd. Met flitskast voor zowel H0 of N. De stroomaansluiting is 16 V.

161657 Spoorwegovergang (alleen het railgedeelte).

Voor het probleemloos kruisen van modelrails. Geschikt voor de mees­te railsystemen.

Als u echter een bewaakte overweg met Car Systeem wilt oversteken en aansturen, raden wij u art. 120171 aan. Allebei de artikelen zijn geschikt voor alle railsoorten. Ook voor driebaans spoor!

 

 

Electronica.

161773 Sensoren.

Om de positie van de auto door te geven aan de electronische regeling. De magneet onder de auto laat de sensor een signaal aan de regeling geven. Extra magneten zijn onder de auto aan te brengen.

Aansluiten aan de Traffic-Control (Art. 161651).

 

 

 

 

161350 Processor gestuurde Acculader

Voor alle Carsystem voertuigen geschikt.

 

 

 

 

 

161651 Verkeers module

De nieuwe verkeersgeleiding! Bijgewerkt en verbeterd. Vervangt de voormalige verkeersgeleiding (161772) successief. Nagenoeg elke verkeerssituatie kan hiermee op de modelinstallatie nagebootsd worden.
De besturing heeft 8 ingangen en 8 uitgangen.
Een uitvoerige handleiding is bijgesloten.

 

 

 

161654 Verkeerslichten module

 

Met deze stoplichtbesturing laten zich de intervallen van de stoplichten op een kruising aansturen. Stroomverzorging via FALLER Trafo (180641). Een uitvoerige handleiding is bijgesloten.

Funkties:
- tot 4 stoplichten zijn aan te sluiten (12 LED' s)
- de tijdsduur van de intervallen zijn gedeeltelijk instelbaar
- tot 16 afzonderlijkle LED' s zijn zonder weerstand aan te sluiten (elk 20mA)
- looplicht is mogelijk

 Lichtspelen

Stoplichten horen op elke modelspoorinstallatie. Maar de intervalafstemming moet kloppen. Met deze aansturing kunnen de echt gecompliceerde kruispunten geregeld worden. Hierbij zorgt de Traffic-Light-control voor het juiste licht. Alle nodige signalen kunnen op de stoplichten weergegeven worden.

 

180725 Servomodule

De vier aansluitbare servo’s worden via deze elektronica bestuurd en kunnen hiermee ook geprogrammeerd worden. Zoals u gewend bent van onze nieuwe schakelingen, is ook deze zowel analoog als digitaal via een bijbehorende centrale te bedienen. Aansluiting via 16 V wisselspanning.

 

 

 

 

180641 Transformator

Groot vermogen. Met beveiliging tegen overbelasting.

16 V, AC–wisseselspanning 3,15 A
12 V, DC–gelijkspanning       0,60 A (geregeld)
  5 V, DC–gelijkspanning       0,60 A (geregeld)

 

Aansluiten op de PC.

161351 PC-Basismodule

Met de basismodule (PC-interface) is het mogelijk om het Car Systeem traject via de PC te regelen. Met behulp van de software kunnen verschillende opdrachten worden gegeven die via de module geconfigureerd en geactiveerd worden. Ook geschikt voor gebruik in combinatie met bestaande trajecten en besturingen. De basiseenheid wordt met een op het Car Systeem aangepaste versie van Win-Digipet geleverd (Demo Version). 11 ingangen voor sensoren, 12 uitgangen voor functie elementen.

 

 

 

161352 PC-uitbreidingsmodule

De uitbreidingsmodule wordt aan de basismodule (interface) aangesloten met behulp van LocoNet, om voor complexere installaties meer aan- en uitgangen voor stopplaatsen, aftakkingen, verkeerslichten, verlichting, sensoren en parkeerplaatsen te hebben. Er kunnen meerdere uitbreidingsmodules achter elkaar worden geschakeld.
11 ingangen voor sensoren, 12 uitgangen voor functie-elementen.