Faller Car System - Het Stoplicht.   ab-treinen.nl

 

USB voor de Arduino-mini. UNDER CONSTRUCTION.

 

USB: slechts 4 signalen.
 

Een USB-verbinding bestaat slechts uit vier aders:
- Voeding     VCC     +5V
- Massa        GND    0V
- Data          D- en D+
 

De twee data-aders zijn uitgevoerd als twisted pair en worden gebruikt om de gegevens differentieel te versturen. Bij een '0' wordt de spanning op de D- pin hoger gemaakt dan de spanning op de D+ pin, en voor een '1' wordt de spanning op de D- pin lager gemaakt dan de spanning op de D+ pin. Het gestandaardiseerde spanningsverschil op de twee data-aders moet minstens 2,5 V bedragen.
De vier signalen hebben gestandaardiseerde kleuren en natuurlijk ook gestandaardiseerde pen-aansluitingen op de connectoren.

 

USB: kenmerken.


De voornaamste kenmerken van een USB-verbinding zijn:
 

Host:
De PC is de host van het gehele USB-netwerk, regelt de communicatie en stelt bandbreedte beschikbaar aan alle aangesloten USB-apparaten. De databus wordt gebruikt om datapakketjes over te sturen, niet alleen voor de daadwerkelijke dataoverdracht, maar ook voor besturingsinformatie. De host is de baas over de bus en neemt het initiatief voor alle data-overdracht.
 

Kabellengte:
USB-kabels mogen maximaal 5 meter lang zijn. Deze lengte is door de tussenkomst van een actieve hub te vergroten tot maximaal 30 meter.
 

Devices:
Op één USB-host kunnen maximaal 127 USB-devices worden aangesloten.