Faller Car System - De Auto.   ab-treinen.nl

De Auto

Dit is de onderkant van een voertuig. Links is de connector voor de acculader te zien. Rechts daarvan het tandwiel voor de aandrijving. In het midden-onder is de aan-uit schakelaar geplaatst. Geheel rechts is de stuurmagneet en de stuurinrichting voor de auto te zien. In het midden boven is het reedcontact geplaatst om de auto boven de stopmagneet te laten stoppen.

 

 

 

Het stuurmagneetje zie je op de koperenstrip links. Deze magneet volgt de ijzerdraad over de magneetsrip in het wegdek en stuurt het stuurmechanisme zodat de auto de draad volgt.

De binnenkant van de (vracht)auto bevat diverse onderdelen. Zo zijn de accu en de motor makkelijk te onderscheiden. De hoofdschakelaar (aan-uit) is bij deze vrachtauto links van de motor geplaatst. In het zwarte kastje tussen het voor- en achterwiel is een reedcontact geplaatst. Komt dit reedcontact in een magnetisch veld dan gaat deze open en stopt de auto. Hoe dit werkt komt straks bij de stopplaatsen.

 

 

En dan zijn er nog mensen die het voor elkaar krijgen om de hele auto vol electronica te stoppen. Zo kan de electronica alle lampen (verlichting, richtingaanwijzers, remlichten) schakelen, de afstand tot zijn voorganger bewaken om kop-staart botsingen te voorkomen, en nog veel meer.

Dit gaat ons eerst een stapje te ver, voor ons is het een bijproduct wat de baan een extra dimensie geeft.

 

 

 

 

 

Een acculaadstation voor meerdere auto's in MiniatuurWunderland te Hambug. De contacten van het voertuig voor het laden zijn naar buiten gebracht dusdanig dat deze niet opvallen maar wel contact kunnen maken met de contacten van het laadstation.

Mercedesbus met drie werkende waarschuwingslampen op het dak.